Citroën onthult nieuwe C3

Body

Citroën presenteert de nieuwe C3, inclusief de gloednieuwe volledig elektrische ë-C3. Met de nieuwe designtaal van Citroën en ook de vierde generatie van een karaktervol model in het B-segment. Citroën gaat de uitdaging aan om elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. De ë-C3 maakt die missie tastbaar met ruimschoots voldoende actieradius voor dagelijks gebruik, een uitstekende uitrusting en het hoogste comfort in het segment, voor een aantrekkelijke prijs.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Ongeëvenaard comfort

Ontdek het comfort van Citroën dankzij de Advanced Comfort Seats en het Citroën Advanced Comfort veersysteem.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Diverse aandrijvingen

Met een actieradius tot 320 kilometer (WLTP) en een snellaadfunctie waarmee van 20% naar 80% geladen kan worden in 26 minuten, is de ë-C3 de ideale auto voor alle dagelijkse ritten. De C3 wordt ook leverbaar met benzinemotor en mild-hybride aandrijving.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Rijk uitgerust

Dankzij de laatste ontwikkelingen op het gebied van infotainment, connectiviteit en veiligheidssystemen navigeert u moeiteloos door het stadsverkeer.

Bestel hem nu!

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Rijklaarprijzen koop

  • 44kWh met een actieradius van 320 km en een vermogen van 83kW (113pk) (beschikbaar direct vanaf de lancering) in de uitvoering YOU vanaf 24.290 euro, of in de uitvoering MAX vanaf 28.790. (excl. SEPP á €2.950,-).
  • 30kWh met een actieradius van 200 km en een vermogen van 60kW (82pk) (beschikbaar vanaf begin 2025) in de uitvoering YOU vanaf 20.980 euro, of in de uitvoering MAX vanaf €25.480,- (excl. SEPP á €2.950,-).
Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Private Lease

De nieuwe ë-C3 44 kWh is via Citroën Private Lease beschikbaar vanaf €359 per maand (YOU-uitvoering) of €429 per maand (MAX-uitvoering) (o.b.v. 72 maanden/ 5000 km per jaar en met 12 schadevrije jaren).

Deze tarieven zijn echter exclusief SEPP-subsidie waar de Citroën ë-C3 voor in aanmerking komt. Met subsidie kunnen particulieren rekenen op een korting van €61 per maand voor een periode van 48 maanden. Daarmee is de Citroën ë-C3 dus al te rijden vanaf €298 per maand via Stellantis Financial Services.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Hoogste comfort in zijn klasse

Citroën biedt op alle versies van de volledig elektrische ë-C3 standaard zijn innovatieve en exclusieve Citroën Advanced Comfort®-vering. Dit systeem werkt met Progressive Hydraulic Cushions® voor een uniek gevoel van comfort. Deze progressieve hydraulische bump stops werken samen met de schokdempers en vering en vervangen de mechanische varianten die doorgaans gebruikt worden.

Het ruime interieur valt op door een strakke en verfijnde afwerking. De gebruikte materialen creëren een huiselijk gevoel als in een woonkamer of lounge. De nieuwe gepatenteerde Citroën Advanced Comfort®-stoelen zijn speciaal voor de auto ontworpen. Ze ogen uitnodigend comfortabel en voelen zacht aan door het gebruik van extra schuim.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Zorgeloos elektrisch rijden

De ë-C3 is het eerste model van Stellantis op een nieuw speciaal voor batterij-elektrische voertuigen ontwikkeld platform. Met een batterijpakket van lithium-ijzerfosfaat (LFP - Lithium Ferro Phosphate) met een capaciteit van 44 kWh, waarmee de ë-C3 volgens de WLTP-cyclus tot 320 km kan afleggen. Snelladen kan met 100 kW om van 20 tot 80 procent te laden in 26 minuten. De ë-C3 wordt standaard geleverd met een driefase-lader van 11 kW, ideaal voor het laden opladen bij een openbaar AC-laadstation of met een wallbox thuis.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Rijke uitrusting

De volledig nieuwe ë-C3 beschikt over de C-Zen Lounge. Behalve het bieden van zeer hoog comfort is het ook een nieuwe kijk op het traditionele dashboard. De C-Zen Lounge trakteert bestuurder en voorpassagier op een  goed zicht naar voren, dankzij de grote voorruit en het volledig vlakke dashboard dat visueel over de hele breedte van de auto strekt en geflankeerd wordt door de karakteristieke verticale luchtroosters van Citroën. Het dashboard is opgesplitst in twee niveaus, met de technische elementen op het bovenste niveau en een met stof beklede 'Sofa Design-stijl' deel onder.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Waar voor je geld

Het platform van de nieuwe ë-C3 is speciaal ontworpen om volledig elektrische aandrijflijnen te accommoderen. Deze Citroën is gebouwd op een versie van het zeer breed inzetbare Smart Car-platform van Stellantis. Dit heeft als groot voordeel dat Citroën de nieuwe ë-C3 betaalbaar kan houden. De prijzen beginnen bij € 23.300 (fiscale waarde) / € 24.290 (inclusief belastingen en rijklaarmaakkosten).

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Gedurfd design met nieuwe identiteit

De vierde generatie van de Citroën C3 is volledig opnieuw ontworpen met een frisse, assertieve uitstraling die het gedurfde nieuwe merkdesign van Citroën belichaamt. Deze nieuwe designtaal werd voor het eerst gepresenteerd met de Citroën Oli, een studiemodel uit 2022. Die viel op door een gedurfd samenspel van verticale en horizontale elementen.

Dat design tekent zich nu af in het hogere, meer verticale front van de nieuwe ë-C3 met in het midden een groot nieuw ovaal merklogo, dat extra wordt geaccentueerd door de zwarte horizontale roosters aan weerszijden. Het opvallende design van de roosters is een speelse interpretatie van de Citroën-chevrons.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Europees product

De volledig nieuwe ë-C3 is de eerste volledig elektrische B-segmenter die door een Europese fabrikant in Europa wordt ontworpen, geproduceerd en wordt aangeboden in deze prijsklasse. Hij is ontworpen in Citroëns designstudio in de Stellantis Automotive Design Network-faciliteit in Velizy-Villacoublay, nabij Parijs en zal worden geproduceerd in Europa in de Stellantis-fabriek in Trnava, Slowakije.

Citroën verwacht dat de nieuwe ë-C3 in de automarkt de toon zet voor in Europa ontworpen en gebouwde B-segment hatchbacks, met name als het gaat om het aanbieden van betaalbare elektrisch aangedreven modellen. In dat opzicht is de komst in 2025 van de versie met een range van 200 km helemaal goed nieuws voor kopers die voor een nog lagere prijs elektrisch willen rijden.

De volledig nieuwe Citroën ë-C3 komt in de showrooms in het tweede kwartaal van 2024.

Houd mij op de hoogte